Nu är säsongen i full gång i Skandinaviska Turistkyrkan i Puerto de la Cruz.
Vi är glada att resebyråerna väljer att göra stopp utanför Turistkyrkan två gånger i veckan, måndag och onsdagar. Då kommer först, klockan tio, en finsk grupp och vi får hjälp av finska teamet att presentera kyrkans verksamhet. Christer och Irene Ahonen överraskar resenärerna med en välkomstsång på finska. Lite senare kommer Vings och Tuis guider med svenska grupper och de får en välkomstsång på svenska. Det är så roligt att möta förväntansfulla turister och många hittar sedan tillbaka till kyrkan för en kopp kaffe eller till någon av veckans samling.

onsdag- och lördagkvällar erbjuds varierat program. Onsdagkvällarna har vi ofta besök av någon gäst och på lördagar är det "Hela kyrkan sjunger" med Christer Andreas . Söndagar är det högtid att få fira gudstjänst i den vackra kyrkolokalen. Marianne Andréas och Gunnar Fhager delar förkunnaransvaret. Kyrkkaffe serveras i glashuset. Kyrkolokalen används av flera språkgrupper under söndagar.

Tidens tand har gnagt på kyrkans roströda dynor. Gunnar Fhager fann en tapetsör högt uppe i en bergsby. Det lilla familjeföretaget tog sig an dynorna och vi startade en insamling för detta ändamål. Medel kom in och vi har hämtat tio dynor. De blev så fina, med silvergrått tyg och ny stoppning. Tack alla givare. Nu har vi bett om offert för alla dynor i kyrksalen och hoppas kunna finansiera detta. Gåvor emottages med tacksamhet på swish nr. 1230064337. Vi blir också väldigt glada om gäster som är på väg hit packar ner några paket kaffe. Vi utlovar svenskt bryggkaffe och det går åt mycket kaffe vid serveringstillfällen under dagarna och efter kvällssamlingar samt vid kyrkkaffet.

Gudstjänst

Söndagar kl 10-11 möts vi till gudstjänst och därefter samlas vi i Glashuset för kyrkfika. Första söndagen i varje månad avslutas gudstjänsten med nattvardsfirande.

"Go` kväll"

Onsdag och lördag kl 19 är Du välkommen till en samling med varierat innehåll. Föredrag, "livsberättelser" och intervjuer blandas med mycket sång och musik. Efter samlingen fortsätter gemenskapen vid fikaborden.

Högst personligt

Vårt samtalsrum är öppet för Dig som känner behov av någon som lyssnar och vill föra ett lågmält samtal. Kontakta någon i teamet. Vår pastor har tystnadsplikt.

Morgonbön i kyrkan

Välkommen till morgonbön i Turistkyrkan, onsdagar kl 09.30. En stund av bibelläsning, bön och stillhet.

Serverat....

Måndag-onsdag och fredag-lördag mellan 10.30-13 är kaffebordet dukat. Kaffe, the och hembakat kan du njuta av medan du läser tidningen, samtalar med goda vänner eller kollar dina email och annat på Internet via vår WiFi. Är du läshungrig finns det litteratur att låna i biblioteket.

Torsdag mellan 12.00-14.30 serveras grönsakssoppa/ärtsoppa med pannkaka.

Dockor för UNICEF

Även denna säsongen kommer vi på onsdag förmiddagar att tillverka tygdockor till förmån för UNICEFs vaccinationsprojekt för barn i u-länder.
Välkommen att dela gemenskap och göra en viktig insats för världens barn.

Vandringar i berg och dal

På fredagar planerar vi kortare eller längre vandringar i grupp. Vi reser med kollektivtrafiken till lämplig plats för att under några timmar vandra i härlig miljö. Deltagare tar med egen förtäring och betalar för bussen. En gåva till Turistkyrkans är vi tacksamma för.

Aktuell information om vandringarna hittar du på Turistkyrkans anslagstavla.

Veckoprogram

0.30-13.00 Café

09.30 Morgonbön i kyrkan
10.30-13.00 Café
11.00-13.00 Docktillverkning för UNICEF (startar vecka 46.)
19.00  "Go´kväll" med livsberättelser, sång och musik, Servering.

OBS sopplunchen 12-14.30 start den 9 november

10.30-13.00 Café
-"Vandring i berg och dal" se affischering vid kyrkan och info på
hemsidan.

10.30-13.00 Café
19.00 "Go´kväll" varierat innehåll. Servering.

10.00-11.00 Gudstjänst, efteråt kyrkfika i Glashuset.