Bergsturer

Vi erbjuder bergsturer/vandringar!

Stora delar av vintersäsongen sker bergsturer tisdagar och fredagar som oftast leds av Magne Nilsen. OBS! Det är guidade turer med olika svårighetsgrad och terräng, från strand till fjäll.
De flesta turerna utgår från Los Cristianos med lokalbuss ”Titsa”. På några av turerna äter man tillsammans sin matsäck innan återfärden.
Den om vill delta skickar ett SMS till Magne Nilsen (+47) 488 99 188 med namn och hur länge man är här på södra Teneriffa. Därefter kommer svar från Magne med upplysningar om turerna, varifrån de utgår och vart de går respektive dag.

Veckoschema

Caféet öppet

Tisd, Torsd, Lörd Öppet 10.30-14-00
Onsdagar 10.30-15.00 Kafé med våfflor

Tisdagar

10.00-10.30 Morgonbön

Torsdagar

19.00  Sjung mé - Allsång i Turistkyrkan

Lördagar
19.00 Cafékväll med tema

Söndagar
11.00  Gudstjänst och kyrkkaffe

Hälsning från "Team Green"

Nyhetsbrev nr 1 november 2018

Det var med både spänning och nyfikenhet vi kom hit till Las Américas 2:a veckan i oktober för att ta i bruk lokalerna som under sommaren genomgått viss renovering. Ett stort tack till er alla som regelbundet bidrar med medlemsavgifter, offer och gåvor som gör det möjligt att göra dylika förbättringar. Det var verkligen nödvändigt att göra något bra av den bakre delen av lokalen som faktiskt var ett förråd.  Det har blivit mycket fint i den delen som nu nyttjas av personalen, och vi har fått plats med en liten soffa, samt ny dusch och toalett. Samt har kyrkan fått en större handikapptoalett, enligt myndigheternas krav. Även i köket har vi nya kaklade väggar, ett helt nytt golv har lagts, liksom tvätt/städrummet har fräschats upp.

Men innan vi kunde ha den första gudstjänsten innebar det långa, tuffa dagar med städning. Att det kan samlas så mycket cementdamm i alla vrår! Tvättfirman i närheten hade heller inte möjlighet att hjälpa till med fönsterputsning och gardintvätt, men vi fixade allt själva!

- Det är historia nu, säger Ann-Marie Gustafsson, vår positiva musiker denna säsong. Husmor är Millan Roos; båda dessa har erfarenhet av arbetet här sedan tidigare säsonger och gör arbetet mycket lättare genom sina erfarenheter. Så tillsammans med oss, Rodhe och PeO är vi team Green på Las Américas. Vi är också tacksamma över hjälp vi får på onsdagar av andra skandinaver då det är våffeldag och många gäster besöker oss. Även torsdagskvällens allsång lockar många. Det är flygrutterna som gör att det är flest skandinaver mitt i veckan.

Nu är vi igång på riktigt med Café, allsångkvällar, musikcafé samt har vännen Magne Nilsen inlett bergsvandringar. Idag går vandringen en 12 km sträckning längs kusten. Som tidigare vänder man sig direkt till Magne för att få info om vandringarna. Se info under fliken Aktiviteter.

Vi hälsar nya och gamla vänner tillbaka till södra Teneriffa. Om du inte har varit här förr och beställer taxi är adressen Iglesia Escandinava Puerto Colón. Flaggorna visar vägen!

Rodhe Green

lasamericas@turistkyrkan.org