Bergsturer

Vi erbjuder bergsturer/vandringar!

Stora delar av vintersäsongen sker bergsturer tisdagar och fredagar som oftast leds av Magne Nilsen. OBS! Det är guidade turer med olika svårighetsgrad och terräng, från strand till fjäll.
De flesta turerna utgår från Los Cristianos med lokalbuss ”Titsa”. På några av turerna äter man tillsammans sin matsäck innan återfärden.
Den om vill delta skickar ett SMS till Magne Nilsen (+47) 488 99 188 med namn och hur länge man är här på södra Teneriffa. Därefter kommer svar från Magne med upplysningar om turerna, varifrån de utgår och vart de går respektive dag.

Veckoschema

Caféet öppet

Tisd, Torsd, Lörd Öppet 10.30-14-00
Onsdagar 10.30-15.00 Kafé med våfflor

Tisdagar

10.00-10.30 Morgonbön

Torsdagar

19.00  Sjung mé - Allsång i Turistkyrkan

Lördagar
19.00 Cafékväll med tema

Söndagar
11.00  Gudstjänst och kyrkkaffe

Nyhetsbrev nr 3, 2018-19

Andra halvlek är inledd här på Las Américas, för att använda en sportterm.  Under mellandagarna njöt vi av att ta helledigt och se oss omkring lite. För min del tog jag med en bunt böcker från vårt bibliotek. Det råkade bli 7 böcker missionshistoria och de var inte svårlästa!

Även Skandinaviska Turistkyrkans historia kommer kanske så småningom bli en bok om människor som upplevde en kallelse att starta en ´missionsstation´ - bli en mötesplats där det finns en doft av kaffe & bröd och även ett tankstation för andlig föda. Gång på gång får vi höra hur viktig turistkyrkan är, som gett en puff framåt i deras andliga liv, varit en hjälpstation när man blivit bestulen, fått prata av sig, och är en plats där man känt sig välkommen. Turistkyrkan är viktig, men det är även du som är med och stöttar arbetet på olika sätt.  Stort tack till dig som är understödjare. Vi behöver också mycken förbön!

December och januari innebar ovanligt många tacksägelseämnen för oss, bl.a. en donation till nya markiser på terrassen som blåste sönder förra säsongen. De är så fina med den svenska, finska och norska flaggan på. En tydlig markering på det nordiska samarbetet. En annan sponsrade nya mörkläggningsgardiner till vårt personalrum som har stora skyltfönster ut mot en trottoar. Dessutom alla okända givare som genom offer och medlemskap i Turistkyrkan är den ekonomiska ryggraden för att kunna ha en öppen kyrka.

Ovanligt många fd medarbetare på Las Américas har besökt oss och deltagit i verksamheten till stor välsignelse för både oss och våra gäster.  Alltifrån temakvällar, sång & musik, medhjälpare i köket. Och jag har fått sitta ner och lyssna på andra predikanter!

Monica Winerdal som är vår mentor och med i styrelsen var en av dem som under en vecka var med oss och fick se arbetet ’bakom kulisserna’. Tidigare besökte oss även Gun-Britt Olovsson, också styrelseledamot, och gav ny inspiration. Det är lätt att fastna i gamla hjulspår och tankemönster. Vi väntar ännu fler medarbetare om några veckor och vi ser fram emot dessa besök. Kolla gärna på hemsidan och kalendern.

Jag vill nämna lite om Las Américas som är lite annorlunda än de andra turistkyrkorna, beroende på att de flesta av våra besökare är här 1-3 veckor. Endast ett fåtal bor här en längre tid men desto större trohet finns hos dessa vänner. Kyrkan ligger strategiskt nära den 14 km långa strandpromenaden och det blir en del spontana besök. En hel del frågar efter svenska tidningar, och det är ett önskemål inför en ny säsong att någon, gärna en församling, ger oss en gåvoprenumeration.

Slutligen, Magne Nilsen är tillbaka efter julledigheten och nu erbjuds det vandringar igen, och det blir servering av semlor hela februari!

Skandinaviska Turistkyrkan /Rodhe Green

lasamericas@turistkyrkan.org