Månadsbrev

Nyhetsbrev Januari 2015

Julbrev 2014

Novemberbrev 2014

augustibrev 2014

Aprilbrev Las Palmas

Februaribrev Lars-Ivar

Julbrev 2013

Månadsbrev november 2013

Höstbrev 2013

April 2013

Månadsbrev april 2013      

Februari 2013

December 2012

OKTOBER 2012

KÄRA VÄNNER OCH UNDERSTÖDJARE
AV TURISTKYRKANS ARBETE I LAS PALMAS

Nu har vi startat säsongen 2012/2013. Ännu har inte så många skandinaviska turister dykt upp men fler och fler anländer allteftersom dagarna går. För min fru Majred och mig känns det verkligen som att komma hem när Turistkyrkan i Las Palmas öppnar sina dörrar.  Redan första kvällen var det också omdömet från våra besökare. Vädret är det bästa tänkbara, kanske lite väl varmt när man skall arbeta.
Ann-Mari och Owe Åsberg finner sig väl tillrätta i den nya miljön. Även våra yngre medarbetare Guro Lehnert och Louise Bågesund hittar sina platser.
   Vi fann varandra på ett naturligt och underbart sätt i det nya teamet och känner att vi kompletterar varandra väl. Vi gläds också över att både Gun-Britt & Lars-Erik Holgersson och Annika & Kjell Bjurling kommer hit till Las Palmas under säsongen för att ha semester. Trots att de har semester har de lovat att medverka i våra samlingar. Vi ser verkligen fram emot att tidigare medarbetare på det sättet återkommer.
   När man startar upp verksamheten så här på hösten är det väldigt mycket arbete med att starta upp allting. Alla utrymmen behöver städas, bilen behöver servas, alla maskiner startas och kontrolleras. Som alltid behöver en del utrustning inköpas eller lagas. I år t.ex. fick vi köpa en ny visp och en ny dammsugare samt reparera en spis. Vi blev lite överraskade när vi började göra i ordning köket i caféet. Under sommaren har nämligen en varmvattenberedare gått sönder och vattnet har läckt ut på golvet just i köket. Det blev ett försäkringsärende med de vattenskador som blivit, men vi fick köpa och installera en ny varmvattenberedare. Även pumparna till våra vattentankar på taket har behövt bytas ut under sommaren. Nu är det mesta av det här arbetet klart och vi känner oss väl rustade att ta emot våra skandinaviska turister. Vår fina fastighet kräver ständig översyn och underhåll och vi har fått fin kontakt med en byggmästare som heter Carlos och är härifrån Las Palmas. Han har tittat till fastigheten under sommaren och även helrenoverat det finska pastorsparet Merja och Sakari Alanens lägenhet. Nu har båda våra mindre lägenheter blivit så fina och moderna. Dessutom har vi påbörjat arbetet att göra ett nytt och gemensamt kontor i ett av rummen i fastigheten.
   Vi som arbetar här i Las Palmas känner stor tacksamhet till er alla som på olika sätt medverkar till att det är möjligt att bedriva verksamhet i den omfattning vi gör. Allra mest tackar vi er för era förböner som vi inte kan vara utan men tack också för era gåvor och ert understöd.
   Vårt uppdrag är tydligt och entydigt. Vi skall presentera Jesus Kristus för de skandinaviska turisterna. Det gör vi också och det ger resultat! Vi tackar Gud för de människor som lär känna Jesus Kristus mer och som kommer in i livsbejakande och livsförvandlande processer.
   Under veckan har vi fått följa en av våra mångåriga gäster till den sista vilan. Han kom ner för att spendera vintern här men hjärtat orkade inte med. Man fann honom död i sin lägenhet. I Turistkyrkans regi arrangerades både en lite annorlunda begravning och en minnesstund.  Vi är tacksamma för det förtroende Turistkyrkan åtnjuter och vill förvalta det på det allra bästa sätt vi kan.
   Ni som redan har bokat in i era almanackor att komma hit under hösten och vintern skall veta att ni är väntade och efterlängtade. Glöm inte att vi även under nästa säsong behöver kaffe, gula ärtor, Johnnys senap mm!  Att läsa skandinaviska tidningar är viktigt för våra turister som är långliggare. I vinter kommer vi att köpa lösnummer härnere men skulle sätta värde på att ni som kommer tar med er färska tidningar och lämnar i vårt bibliotek. Här nere är de läsvärda flera veckor efter utgivande datum. Så avdela gärna ett litet hörn av resväskan för Turistkyrkans räkning.
   Ingen av oss vet särskilt mycket om vad morgondagen skall bära i sitt sköte. Den turbulens och oro som påverkar hela vår värld och även vår egen världsdel gör sig också påmind här på Kanarieöarna. Vi lutar oss mot Herrens ord och känner tryggheten i att vår uppdragsgivare har allt under kontroll. Han säger:

”Åt mig har getts all makt i himlen och på jorden. Gå därför ut och gör alla folk till lärjungar; döp dem i faderns, sonen och den Helige Andens namn och lär dem att hålla alla de bud jag har gett er. Och jag är med er alla dagar till tidens slut.”  Matt.28:18-20.

 

Lars-Ivar Nilsson
För teamet i Las Palmas
Majred Nilsson, Ann-Mari och Owe Åsberg, Guro Lehnert, Louise Bågesund

APRIL 2012

KÄRA VÄNNER OCH UNDERSTÖDJARE
AV TURISTKYRKANS ARBETE I LAS PALMAS

Här kommer det sista brevet från Las Palmas för den här säsongen. För Majred och mig själv, som just nu är ensamma kvar av teamet härnere i Las Palmas, ger dessa dagar tid för reflektion och utvärdering. Vi är fyllda av stor tacksamhet över att få vara en del av detta fina och gedigna arbete.
Det första vi tänker på är alla underbara människor som vi mött under dessa 6 månader. Personer som sedan länge är aktiva kristna och som ser det naturligt att engagera sig i en kyrka också på semestern. Många har gjort enormt fina och viktiga insatser under sina besök hos oss.
Men kanske ändå att det allra största är få möta de många som inte naturligt har en kristen bakgrund hemifrån. Mannen som jag träffade häromdagen och som tillsammans med sin fästmö har bokat en vigsel i vår kyrka under nästa säsong, reflekterade lite över livet och sa: ”Tänk att man skall behöva åka långt bort på semester för att få lite religiösa tankar och besöka en kyrka.” Naturlig vänskapsevangelisation är vad vi sysslar med i Turistkyrkan! Våra lokaler på Galileo 40 har verkligen blivit en mötesplats för många skandinaver som finns härnere. Bland besökarna märks olika kategorier. En ansenlig grupp skandinaver bor här året runt. Andra har sitt hem här under den skandinaviska vintern. Ytterligare en grupp kommer hit för någon eller några veckors semester. En annan intressant grupp som regelbundet besöker oss är seglare från Skandinavien som har sina båtar i småbåtshamnen. De har sina båtar här som bostäder. Dessa seglare är stamkunder när vi serverar ärtsoppa.

Det är inte det enklaste att bygga ett team som skall fungera ihop under sex månader, men med Guds nåd och hjälp har vi fått förmånen att leda ett ”Dream-team”. Under våren har Annika och Kjell Bjurling, Linnea Fjellner och Elina Gideonsson tillsammans med Majred och mig utgjort teamet. Det har varit ett privilegium för oss att få arbeta med dessa härliga, varma och glada personligheter. Gåvor och utrustning av ovanligt slag har gjort att vi kompletterat varandra på bästa tänkbara sätt.
När vi summerar den gångna säsongen tänker vi också med stor tacksamhet på Gun-Britt och Lars-Erik Holgersson som gav oss en så fin introduktion i arbetet under höstterminen. Ett stort tack till alla er medarbetare som gjorde livet så rikt för Majred och mig och för alla Turistkyrkans vänner i Las Palmas.

Alla medarbetare i de olika teamen engageras för en säsong. Vi har antagit styrelsens förfrågan att vara team ledare även kommande säsong. Det innebär att vi tillsammans med styrelsen nu är fullt upptagna med att rekrytera och forma det nya teamet. Det blir säkert ett nytt ”Dream-team”, men vi skulle önska att ni alla som får del av detta brev fortsätter att ha oss och arbetet i Las Palmas med i era förböner.

Inför nästa säsong och i våra visioner för fastigheten i Las Palmas finns flera större och mindre projekt. Ytterligare en lägenhet behöver renoveras. Vårt magasin som innehåller ett stort antal fack som turister hyr för att förvara sina personliga saker under sommaren, när de är hemma i Sverige, behöver permanentas och göras i ordning. Det finns också behov av att göra i ordning ett kontor för hela Turistkyrkan i vår fastighet här i Las Palmas. Detta är några exempel på sådant som vi just nu planerar för och arbetar med. Som ni förstår kan vi inte vara utan ert stöd och era förböner.

Ni som planerar att komma hit till hösten och vintern – glöm inte att vi även under nästa säsong behöver kaffe, gula ärtor, Johnnys senap mm! Så avdela gärna ett litet hörn av resväskan för Turistkyrkans räkning.
Tills slut vill vi också uttrycka vår stora tack till er alla för ert stöd och era förböner under den säsong som vi nu avslutar!
Vi litar på bibelordet som säger att när vi planterar och vattnar så ger Gud växten.
1 Kor. 3:6När vi gör vad vi kan för att nå skandinaviska turister med budskapet om Jesus Kristus gör Gud det vi inte kan, så att bibelordet aldrig återvänder utan att det haft avsedd verkan.

Vi ses i Las Palmas till hösten!
Lars-Ivar Nilsson

FEBRUARI 2012

Kära vänner och understödjare
av Turistkyrkans arbete i Las Palmas

Det nya året startade intensivt och sedan har det fortsatt så.  Det är väldigt inspirerande och riktigt roligt att arbeta med Turistkyrkan. Alla nya människor som vi hela tiden möter, ger oss så mycket energi, ger livet innehåll och en mening som vi, era medarbetare i Las Palmas-teamet,  är så tacksamma för.

40-års-jubiléet av kyrkans tillblivelse här i Las Palmas, den 20-23 januari blev en verkligt minnesvärd högtid. Fredagskvällen utformades som en konsert där också Birger Thuresson medverkade och belyste vikten av att vara en del av ett större sammanhang. Behoven i tredje världen kan vi inte blunda för. I söndagens gudstjänst predikade Lars-Ivar Nilsson och trons betydelse för Turistkyrkans utveckling belystes. Gudstjänsten avslutades med Herrens Heliga Nattvard och en kärleksmåltid. Måndagskvällens fest där minnen och framtid blandades i en salig röra blev mycket lyckad. Gun-Britt Holgersson gjorde en historisk tillbakablick och uppmärksammade pionjärernas insatser. Kvällen avslutades med gemenskap runt borden och som alltid god förplägnad.

Vi har haft många intressanta besök den närmast bakomliggande perioden. Evangelisten Lennart Larsson bjöd på en sång och musikkväll med den klassiska kristna sångskatten på repertoaren. Kaggeholms Folkhögskolas musiklinje medverkade i tre samlingar under en vecka och hade bl a en bejublad konsert på måndagskvällen. Musikpedagogen Lars Jöneteg med sin stråkorkester bestående av barn från 5 år och uppåt deltog också i en mycket uppskattad konsert. De kända sångsolisterna Louise Bjurling och Efva Nyström har vid olika tillfällen bjudit på skönsång. Under en vecka medverkade Allan Lundström med bildvisning från den svenska fjällvärlden och också med förkunnelse i söndagens gudstjänst. Vi har även hunnit med en vernissage och konstutställning där konstnärinnan Gullbritt Eljar visade sina alster.

På onsdagskvällarna träffas eldsjälarna bakom ”Öknens Ros” i vår kyrka. Öknens Ros är ett hjälparbete som riktar sig i första hand mot utsatta kvinnor och barn i Mauretanien. Det är inte mer än 15 mil till afrikanska kusten från Gran Canaria. Nöden är stor och den sjukvård och de hjälpsändningar som går härifrån och till Mauretanien gör verkligen skillnad. Vi är glada att vi som turistkyrka får vara en del av detta förnämliga hjälparbete.

För övrigt finns vi ju alla sex i teamet med hela tiden med våra olika insatser. Vi är också så glada för att Gun-Britt och Lars-Erik Holgersson har varit kvar under vintern och glatt och inspirerat oss med sin medverkan. Du kan läsa mer i detalj om vad som hänt på vår hemsida:www.turistkyrkan.org. Gå gärna in under fliken backspegeln.

Det som påverkar oss mest just nu är renoveringen av den lägenhet som våra unga medarbetare Elina och Linnea normalt bor i.  Vi är storfamilj under renoveringen och de bor tillsammans med oss (Majred o Lars-Ivar) i vår lägenhet. Det går bra, men de ser fram emot att få komma till sitt eget igen om någon vecka då lägenheten beräknas vara färdig. Vi startade renoveringsarbetet i tro att vi skulle kunna göra begränsade insatser och ändå nå ett bra slutresultat.  Som ofta är fallet blir insatsen större än man tänkt sig när man börjar röra i en gammal fastighet. Vi är emellertid mycket nöjda med resultatet och får en ändamålsenlig och modern lägenhet för våra unga medarbetare. Kostnaden har också blivit mycket större än vad vi beräknade, men med gemensamma insatser tror vi att det skall lösa sig. Om ni som läser detta brev kan sända en extra gåva till vårt arbete i Las Palmas så blir den extra värdefull i nuläget. Din gåva kan sättas in på vårt svenska postgironummer 50 06 21 – 8. Märk talongen Las Palmas.

Ännu är inte säsongen över. Vi har c:a två månader kvar och ser fram emot fortsatt härlig gemenskap. Tack till er alla som kommer hit ner och har med i er packning kaffe, ärter och Johnnys senap mm. Råvaror som inte finns här men som är så nödvändiga för oss. Tack för att ni som fortfarande har semesterresan hit ner framför er också tänker på dessa värdefulla bidrag.

För aposteln Paulus var ordet ”tillsammans” ett nyckelord.  Därför uttrycker han i Första Korintierbrevets första kapitel att  ” …vi som kallats att vara heliga TILLSAMMANS med alla dem på varje plats som åkallar Herrens namn…” skall stå trogna vid vårt uppdrag.

Vårt uppdrag är att vinna skandinaviska turister för Kristus
Låt oss stå skuldra vid skuldra och tillsammans förverkliga detta.

Teamet i Las Palmas
Lars-Ivar o Majred, Kjell o Annika, Linnea o Elina

Vid pennan: Lars-Ivar

 

_____________________________________________________

JANUARI 2012

Kära vänner och understödjare av Turistkyrkans arbete i Las Palmas

Det som här på Gran Canaria beskrivs som vinter är nu förbi och våren har kommit. Mandelträden blommar och förmedlar sitt underbara budskap om att sommaren är nära. Med stor tacksamhet skriver jag denna hälsning till er.
Vår uppdragsgivare, Herren Jesus Kristus, har bistått oss i allt på ett  påtagligt sätt. Hans välsignelse kan vi inte leva utan.


J
ul och Nyår är alltid en period med många aktiviteter. Julbordet blev återigen en succé. Fler personer önskade vara med än vi kunde bereda plats för. Under helgen hade vi ett 20-tal ungdomar med oss i gemenskapen som också deltog på olika sätt i samlingar och gudstjänster. Inte minst bidrog de  till att vi hade en mycket välsjungande kör i vår jul och nyårskonsert.

Under Trettonhelgen hade vi besök av det tidigare föreståndarparet  i Turistkyrkan i Las Americas på Tenerife, Ulla-Britt och Rune Karlsson. De avtackades efter 20 års uppskattad tjänst inom Turistkyrkan.

I samband med att kunnig expertis på området besökte oss under helgerna, installerades en ny datahörna i vårt café. Numera gör vi verkligen skäl för namnet IT-café. När caféet är öppet kommer gäster med sina bärbara datorer och sina moderna telefoner och kan var som helst i kyrkan komma ut på nätet med hjälp av vårt trådlösa nätverk. Vi tackar Joakim Holgersson, Evelina Lindh och Lars Westberg som gjorde installations- och byggnads arbetet.

Just nu pågår en stafettväxling i Las Palmas. Gun-Britt och Lars-Erik Holgersson avslutar en mångårig och välsignelsebringande insats i Las Palmas. De kommer att bo kvar ytterligare en tid i Las Palmas men avslutar den tjänst de haft. Söndagen den 15.1 avtackades de i en strålande fin gudstjänst där Gun-Britt Holgersson predikade  på temat ”Livets källa”. I deras ställe har Annika och Kjell Bjurling nu kommit som musikansvariga och installerats för en insats under resten av säsongen.

Högtidlighetenkulminerar med 40-årsjubileet av kyrkans tillblivelse, som går av stapeln den kommande helgen, den 20-23 januari. Fredagskvällen utformas som en jubileumskonsert och i söndagens gudstjänst kommer temat att vara ”Jesus skapar tro!” Att vi har en egen fastighet, strategiskt belägen, i Las Palmas är från början till slut ett trosprojekt. Våra pionjärer som vågade köpa denna fastighet som då var ett potatislager och bygga om den

till en kyrka är värda all respekt och beundran. Firandet avslutas med en högtid på måndagskvällen då några av dem som var med från begynnelsen ger en hälsning. Många av våra kollegor från de övriga Turistkyrkorna på Kanarieöarna kommer också att delta.

Flera insatser har gjorts och görs för att på bästa sätt förvalta och förädla vår fastighet. Vi har målat caféet och vårt trapphus. Dessutom startar vi nu en renovering av en av fastighetens lägenheter. Vi tackar er alla som har bidragit till och fortsätter att bidra till att vi kan sköta om vår fantastiskt fina och ändamålsenliga kyrkofastighet på bästa sätt

Det största med Turistkyrkans missionsstation i Las Palmas är mötet med skandinaviska turister. En majoritet av de som besöker oss har inte en vana att gå till kyrkan hemma i Skandinavien. Men här är det naturligt och vår vision i teamet som arbetar här är att vi skall få förmedla en bild och en upplevelse av Jesus Kristus på ett berörande och varmt sätt till alla som vi möter.

Vi önskar er alla en välsignad fortsättning på år 2012 med Jesu ord i Nasarets synagoga:

”Herrens ande är över mig och han har smort mig till att frambära glädjebud för de fattiga. Han har sänt mig till att förkunna befrielse för de fångna och syn för de blinda, att ge förtryckta frihet och förkunna ETT NÅDENS ÅR FRÅN HERREN!”
(Luk. 4:18-19)

Lars-Ivar Nilsson och teamet


______________________________________________________

 

NOVEMBER-DECEMBER 2011

 

Kära vänner och understödjare av Turistkyrkans arbete i Las Palmas
Först vill vi i teamet i Las Palmas önska er alla

En välsignad och God Jul och ett riktigt Gott Nytt År

Sedan vi skrev vår hälsning i oktober har mycket hänt. Stämningen är den bästa tänkbaraoch vi som jobbar i Turistkyrkan känner en mycket stor tillfredsställelse med alla nya människor som hela tiden kommer till vår kyrka. Ofta är hälften av dem som kommer till vår kyrka inte vana kyrkobesökare i Sverige. Ändå uttrycker många att de ser vår kyrka som sitt andliga hem. Gudstjänsterna är varma och berörande och vi får väldigt fin respons från våra besökare. Det största är när ett trons frö börjar gro och våra gudstjänster på ett naturligt sätt gör skillnad i människors liv.

I våra samlingar på måndagar och fredagar då gemenskapen i caféet med servering av våfflor, smörgåsar och kaffebröd mm., också är en väsentlig del, har vi haft besök av gäster som berikat och välsignat oss mycket. Bland gästerna kan nämnas trumpetaren Bengt ”Buskas” från Karlstad, Elisabeth Zimmerman, Jarl Josefsson och psykologen o författaren Alf B. Svensson. Möjligheten att få äta svensk ärtsoppa och pannkakor med sylt o vispgrädde utnyttjas av många turister på torsdagarna då caféet är fullsatt och svenskheten ofta blir starkare än i Sverige.

Turistkyrkan i Las Palmas har en tydlig sång och musikprofil där en bred mångfald kommer till uttryck. Teamet tillsammans med besökande turister blir ofta en välsjungande kör under Gun-Britt och Lars-Erik Holgerssons ledning.  Drama är också ett återkommande inslag i våra samlingar. Senast när drottning Ester, drottningen av Saba och prinsessan av Egypten gestaltades av teamets kvinnliga medlemmar en fredagskväll i november.(Titta gärna på vår hemsida – www.turistkyrkan.org – klicka Las Palmas och backspegeln)

Framför oss har vi nu jul och nyårshelgernas härliga och välsignade aktiviteter.
Julbasar och Lucia den 12/12 på kvällen, Julafton med fest och Julbord, Jul och Nyårskonsert den 30/12 på kvällen.  Bed för oss att julens budskap om Frälsarens kommande får stort genomslag i våra samlingar.

Gun-Britt och Lars-Erik Holgersson slutar sin mångåriga och välsignelsebringande gärning som ansvariga för arbetet i Las Palmas i början av året. Då ansluter Annika och Kjell Bjurling från Uppsala till teamet.  Detta skifte kommer att uppmärksammas under de första helgerna i januari nästa år och når sin kulmen under 40-årshögtiden av kyrkans tillkomst fredag, söndag och måndag den  20–23  januari 2012.

Caféet har målats och fräschats upp under den senaste månaden och var färdigt lagom till första advent. I övrigt pågår ständiga reparations och underhållsarbeten för att ytterligare förädla vår fina fastighet som vi skrev om i förra brevet.  Vi är i dagarna i färd med attuppgradera och förbättra vår internetuppkoppling som våra turister skall kunna använda. Bl.a. köper vi en ny dator till caféet.

Tack för den fina responsen på vårt förra brev!  Hoppas att ni följer med i vad som händer mer i detalj i Las Palmas genom vår förnyade hemsida: www.turistkyrkan.org.

 ”Jag bär bud till er om en stor glädje, en glädje för hela folket.
Idag har en frälsare fötts åt eder i Davids stad och han är Messias Herren.”

Luk.2:10

 Soliga och varma hälsningar från oss alla i vår sextett
Kom ihåg oss i era förböner
Skicka gärna en gåva till vårt arbete – Många bäckar små blir en stor å.
Vill du bli medlem i Turistkyrkan? Betala medlemsavgiiften för 2012

 gm  Lars-Ivar Nilsson
Majred – Gun-Britt – Lars-Erik – Elina – Linnea

SKANDINAVISKA TURISTKYRKAN LAS PALMAS
Calle Galileo 40 – 350 10 Las Palmas De Gran Canaria -Telefon 0034 928 261 569
mobil: 0034 663 494 965 E-post: lars.ivar.nilsson@gmail.com
hemsida: www.turistkyrkan.org – PlusGiro: 50 06 21-8 – Märk talongen ”Las Palmas”

__________________________________________________________________

 

OKTOBER 2011
Las Palmas 2011-10-29

Kära vänner och understödjare av Turistkyrkans arbete i Las Palmas!

Sänder er alla en liten hälsning från ett paradis i Atlanten, Gran Canaria och Las Palmas. Nu har den nya säsongen startat och arbetet är i full gång. Söndagarnas gudstjänster med kyrkkaffe, måndagar med ”våffelkvällar”, torsdagar med ärtsoppa och pannkakor, fredagskvällarnas ”Salig blandning”, caféöppet på måndagar, tisdagar, onsdagar och fredagar och ”Second Hand” som också håller öppet några kvällar i veckan är aktiviteter som håller oss alla sysselsatta. Från första samlingen har tillslutningen varit god. Stämningen är på topp och vädret det bästa tänkbara. För skandinaviska turister har Turistkyrkan blivit, som en man uttryckte det i första samlingen, ett hem och en mycket viktig andlig gemenskap.

Det nya teamet består av veteranerna Gun-Britt och Lars-Erik Holgersson som under en lång period haft ansvar för arbetet i Las Palmas. Förtroendekapitalet är stort och deras arbetsglädje smittar av sig på oss andra. Under de 12 säsonger som gått sedan de började arbeta i Las Palmas har de byggt upp ett omfattande nätverk av kontakter bland både turister och kanarier. Under alla dessa år har besökare bjudits på förkunnelse och musik av högsta kvalité . Den säsong som vi just börjat sker en stafettväxling där undertecknad, Lars-Ivar Nilsson, tillsammans med min fru Majred, övertar teamledarskapet här i Las Palmas. Vi har varit pastorspar i Trollhättan och har avslutat den uppgiften och känner en stor inspiration inför nya uppgifter här i Las Palmas.

I det nya teamet ingår också två unga medarbetare från Lidköping. De heter Linnea Fjellner och Elina Gideonsson. Båda har avslutat sina gymnasiestudier och väljer Las Palmas som ett break innan de fortsätter sina högskolestudier. Linnea och Elina har vunnit turisternas hjärtan från första stund och deras bakverk har redan gjort succé.

I och med årsskiftet kommer teamet att förändras. Då avslutar Gun-Britt och Lars-Erik Holgersson sin tjänst inom Turistkyrkan. Vi hoppas att de i många år ännu skall fortsätta och bidra på de många olika sätt de kan till Turistkyrkans utveckling. I Las Palmas kan vi alltså inte från årsskiftet räkna in Gun-Britt och Lars-Erik i medarbetarteamet. Nya I teamet från årsskiftet blir Annika och Kjell Bjurling. Vi är mycket tacksamma för den lösningen. Annika är sång och musikpastor I Pingstkyrkan I Uppsala och hennes man har varit en aktad cellist I Sveriges Radios Symfoniorkester. De blir en naturlig fotsättning på den sång och musikprofil som skapats I Las Palmas. Vi vill alla med våra olika gåvor göra vårt bästa för att fullgöra vårt uppdrag att presentera Jesus Kristus här på Kanarieöarna, men vi kan inte fungera utan era förböner. Tack för att ni ber för oss!

När man kommer hit möter behov som är kända och man ställs inför arbetsuppgifter som är planerade. Men man ställs också inför överraskningar och behöver göra insatser som inte är planerade. En planerad insats är t.ex. att flytta på och bygga om kontoret och att vi behöver köpa en kyldisk till caféet. Överraskningar är att vi måste byta diskmaskin i den ena lägenheten i vårt hus och att ett badkar måste rivas ut och det våtutrymmet helrenoveras. I den budget som vi har för Las Palmas så är 4000 – 5000 Euro i extra beräknade kostnader för ovanstående en stor post. Därför vädjar vi till er som känner så starkt för vårt arbete att ge ett extra bidrag till dessa kostnader. Ett större bidrag eller ett mindre gör skillnad. Tack på förhand för er hjälp!

Vår hemsida håller på att förnyas och förändras. Vi beklagar att det medfört brister I hur vi har kunnat presentera oss på nätet. Du kan förhoppningsvis gå in på den nya hemsidan inom en vecka. Samma adress som tidigare: www.turistkyrkan.org

”Är Gud för oss; Vem kan då vara emot oss!”
Rom.8:31

Lars-Ivar Nilsson, teamledare

SKANDINAVISKA TURISTKYRKAN LAS PALMAS
Calle Galileo 40 – 350 10 Las Palmas De Gran Canaria -Telefon 0034 928 261 569
mobil: 0034 663 494 965 E-post: lars.ivar.nilsson@gmail.com
hemsida: www.turistkyrkan.org – PlusGiro: 50 06 21-8 – Märk talongen ”Las Palmas”