Las Palmas

Uppdaterat

Hem – 29 februari
Kalendern – 29 februari
Caféet 
Bergstur 
Tienda Feliz
Teamet – 8 februari
Kyrkan
Backspegeln – 2 januari
Nyhetsbrev – 11 december
Önskelista – 7 januari

Säsongen avslutas 3 april
Välkommen till nästa säsong som startar 16 oktober 2016

 

Välkommen till Las Palmas – de kanariska öarnas huvudstad.

IMG_1808

En anrik storstad med folkliv och flödande puls, kultur och historia.
Det sägs att Las Palmas och Rio de Janeiro har världens bästa storstadsplayor och           Las Palmas jämte San Diego har världens jämnaste klimat.
Turistintresset för Las Palmas är i ständigt stigande. Staden har genomgått en stor upprustning sedan 60-talet då turismen på kanarieöarna startade och alla bodde i
Las Palmas. Gamla staden, Vegueta, med den charmiga affärsgatan Triana, den ståtliga katedralen Santa Ana och Christoffer Columbus hus är värt ett besök.

Playa de Las Canteras är en fantastisk mötesplats för bad och rekreation. Ett långsträckt rev längs den 4 kilometer långa sandstranden skyddar från stora vågor och bildar världens största ”simbassäng” i det kristallklara vattnet. Den breda, stensatta promenaden är kantad av caféer och restauranter för alla smaker.
Vid playans ena ände ligger det vackra konserthuset Alfredo Kraus med ett rikt utbud  av konserter. Parken Santa Catalina är en levande mötesplats med caféer under trädens svalkande skugga. Där ligger också Tekniska muséet med massor av intressanta saker att upptäcka.

Shopping är ett stort nöje längs avenyn Meza y Lopez med en magnifik allé av stora grönskande träd. Marknadsgatan La Naval erbjuder varor från asiatiska länder.           Små exotiska butiker som drivs av indier och kineser.

Hamnen är Atlantens tredje största och en jättestor arbetsplats. Skepp från hela världen kommer in varje dag och kryssningsfartygen avlöser varandra. I segelbåtshamnen ligger ofta svenska och norska båtar på besök. Många på väg mot sydamerika och de västindiska öarna. De följer i Columbus spår som seglade från Las Palmas 1492 och hamnade just i västindien.

Jardin Canario, en bit utanför Las Palmas, ären intressant park med träd, buskar, blommor och kaktusar från de kanariska öarna. Grundad av en svensk, Erik Sventenius, vars grav också finns i denna park som han ägnade sitt liv åt.

Många svenskar har under åren bosatt sig i Las Palmas. En del för gott, andra halvårsvis och många för månader eller veckor. Många turister från Norge, Danmark och Finland kommer också på besök. Skandinaviska Turistkyrkan blir ett stycke hemland där man möts i glädje och gemenskap för samtal, gudstjänster, sångkvällar och för att ta en kopp kaffe i trivsam miljö.

Välkommen till en oas för kropp och själ.