Dags för nystart!

2021-05-31
När du får det här nyhetsbrevet i månadsskiftet maj-juni så har närmare hälften av befolkningen i Sverige och Norge fått sin första vaccinationsspruta. Så småningom får vi våra ”vaccinationspass” som öppnar dörren för resor till Gran Canaria och Tenerife under hösten-vintern. På alla de fyra anläggningarna som Turistkyrkan driver, går startskottet för en nystart i oktober/november efter Coronabegränsningarna det senaste året. Här kommer rapporter från våra ansvariga medarbetare.

Nu siktar vi på hösten 2021

2021-04-27
Skandinaviska Turistkyrkans verksamhet i Playa Inglés har inte kunnat öppna för ordinarie turistverksamhet under den gångna säsongen eftersom den stora turistströmmen uteblev helt. En och annan ströturist har vågat sig till Gran Canaria - trots alla hinder och tester som krävts för resan.

Februarihälsning

2021-03-01
Hon skämdes för sin resa. Vi lever verkligen i konstiga tider. Jag hörde om en kvinna i Stockholm som häromdagen smög sig på flygplanet till Gran Canaria för att fira sin födelsedag där med sin man. Hon skämdes för sin resa eftersom hon gav sig iväg mitt i dessa Coronatider. Det blev inga bilder på Instagram, inte ett ord på Facebook… Vi i Turistkyrkan, som är vana vid 60 000 besök per säsong i våra fyra anläggningar, ser verkligen effekten av det minskade resandet. De flesta som brukar åka till Kanarieöarna håller sig fortfarande hemma. Ändå händer det positiva saker i vårt arbete. Samtliga tre anläggningar på Gran Canaria – Puerto Rico, Playa Inglés och Las Palmas – har öppet, om än i begränsad omfattning.

Dags att bättra på fasaden!

2021-02-01
Det händer en hel del i Skandinaviska turistkyrkan på Kanarieöarna – trots Corona tider. Sedan invigningen av turistkyrkan på Calle Galileo 40 i Las Palmas för nästan 50 år sedan behövs nu en rejäl upprustning av kyrkans fasad. Arbetet med renoveringen pågår just nu för fullt. Det fåtal turister som vågar sig på att resa till Kanarieöarna under vintern-våren 2021 kommer ändå att hitta öppna dörrar i tre av våra fyra anläggningar: Förutom Las Palmas, så blir det viss verksamhet också i Playa del Inglés och Puerto Rico. Turistkyrkan är en fantastisk möjlighet att nå fram till människor med ett varmt och inbjudande budskap om tro och gemenskap. Vi satsar nu på att gå igång för fullt när pandemin har lagt sig.

1 2 3