Puerto de la Cruz

"Den gröna smaragden" kallas stan som ligger på norra Teneriffa, med prunkande trädgårdar och stora bananplantager. En stad med gamla anor och typisk spansk bebyggelse i de centrala delarna men också moderna hotell av hög standard. Puerto de la Cruz erbjuder en lugn och avslappnad miljö med tillgång till badstränder, restauranger och olika fritidsaktiviteter som t.ex bergsvandringar.

Granne med Posten och Busstationen, ligger den vackra Turistkyrkan som byggdes 1980 och är en kyrka, inte bara för skandinaver, utan även för fyra andra språkgrupper. Med sitt centrala läge är det en plats där man samlas för gemenskap och andlig uppbyggelse.

Vi kan erbjuda:

• programkvällar med varierat innehåll
  • kaffe med hembakat, sopplunch
  • trivsam gemenskap med nya och gamla vänner
  • litteraturhörna
  • WiFi

Turistkyrkan vill vara en mötes-, vilo- och gudstjänstplats där man får möjlighet att upptäcka eller bekräfta sin tro.

Team Puerto De La Cruz

Välkommen till Skandinaviska Turistkyrkan!
Fr.v. Berit, Gunilla, Marianne, Margareta, Gunnar, Ingvar, Christer

Här presenterar vi våra aktuella aktiviteter.
Klicka här >>

Skandinaviska Turistkyrkan
Calle Jilguero 10
384 00  Puerto de la Cruz
Tenerife, Spanien

E-mail: puertocruz@turistkyrkan.org
Tel: Teamledare Marianne Andreas +46 737 480 606

Aktuell information och hälsning från ordförande

Styrelsen för Skandinaviska Turistkyrkan möts dessa dagar digitalt och planerar för att kunna öppna verksamhet på samtliga fyra platser så snart covid-restriktionerna är över. Det hålls också en kontinuerlig kontakt med de olika teamen. Ordförande Karl-Georg Winberg vädjar nu om en extra gåva för att klara de löpande kostnaderna för de olika anläggningarna.
Vill du att din gåva specifikt stöttar omkostnaderna i Puerto de la Cruz använd Puertos Swichkonto 123 648 36 48 eller skriv Puerto-stöd när du använder bankkonto BG 5163-8062
Tack för att du är med och stöttar i denna svåra tid.
När covid-19 släpper greppet ska vi vara beredda!

Så här skriver Skandinaviska Turistkyrkans ordförande

"Skandinaviska Turistkyrkan på Kanarieöarna går just nu på sparlåga i väntan på att turistströmmen ska ta fart igen när covid-19-restriktionerna är över.
Vi har egna anläggningar på fyra platser som just nu drar mer kostnader än besökare, säger Karl-Georg Winberg, ordförande i Skandinaviska Turistkyrkan.
Vi skulle behöva en extra gåva från dig som vet vilken nytta turistkyrkan gör.
Två av anläggningarna – Puerto Rico och Las Palmas – kör på sparlåga i höst med begränsat utbud. I Playa del Inglés och Puerto de la Cruz räknar vi med att komma igång i liten skala efter nyår.
Men kostnader för fastigheter, el, vatten och andra löpande avgifter kommer vi inte ifrån. Därför behöver vi extra insatser från våra närmaste vänner för att undvika ett rejält underskott i kassan.
Före nedstängningen mötte turistkyrkan på Kanarieöarna cirka 60 000 besökare från Sverige och Norge under varje säsong. Det kommer säkert att ta tid innan turistströmmen är tillbaka fullt ut, men hösten 2021 hoppas vi kunna slå upp portarna som vanligt igen.
Många av våra besökare har vittnat om turistkyrkans betydelse. Människor, vars andliga nyfikenhet tidigare kanske hämmats av fördomar, har fått en ny syn på vad kristen tro och den kristna kyrkan är när de möter oss i en avspänd miljö på Kanarieöarna.
Den stora fördelen för turistkyrkan är att man numera arbetar i helt egna lokaler på samtliga fyra platser – Playa Inglés, Las Palmas, Puerto Rico och Puerto de la Cruz(Teneriffa).
På den största anläggningen kan vi normalt samla upp till 400 personer. Även om det blir färre med ’Coronamöblering’ så kommer vi ända att kunna erbjuda både gemenskap och caféverksamhet.
Vi räknar med att kunna behålla alla våra anläggningar trots att så mycket av verksamheten just nu ligger nere. Men detta kräver omgående påfyllning av nya medel.
Av de 60 000 besöken hos oss varje år kommer cirka 15000 från folk som inte går i någon kyrka här hemma. Detta är sannolikt en av de viktigaste evangelisationskanalerna idag ut till sekulariserade svenskar och norrmän, som på det sättet upptäcker vad positiv, kristen tro kan betyda.
Tack på förhand för din gåva! Använd den betalningsform som passar bäst för dig!
Varma hälsningar
Karl-Georg Winberg