Puerto de la Cruz

"Den gröna smaragden" kallas stan som ligger på norra Teneriffa, med prunkande trädgårdar och stora bananplantager. En stad med gamla anor och typisk spansk bebyggelse i de centrala delarna men också moderna hotell av hög standard. Puerto de la Cruz erbjuder en lugn och avslappnad miljö med tillgång till badstränder, restauranger och olika fritidsaktiviteter som t.ex bergsvandringar.

Granne med Posten och Busstationen, ligger den vackra Turistkyrkan som byggdes 1980 och är en kyrka, inte bara för skandinaver, utan även för fyra andra språkgrupper. Med sitt centrala läge är det en plats där man samlas för gemenskap och andlig uppbyggelse.

Vi kan erbjuda:

• programkvällar med varierat innehåll
  • kaffe med hembakat, sopplunch
  • trivsam gemenskap med nya och gamla vänner
  • litteraturhörna
  • WiFi

Turistkyrkan vill vara en mötes-, vilo- och gudstjänstplats där man får möjlighet att upptäcka eller bekräfta sin tro.

Team Puerto De La Cruz

Välkommen till Skandinaviska Turistkyrkan!
Fr.v. Berit, Gunilla, Marianne, Margareta, Gunnar, Ingvar, Christer

Här presenterar vi våra aktuella aktiviteter.
Klicka här >>

Skandinaviska Turistkyrkan
Calle Jilguero 10
384 00  Puerto de la Cruz
Tenerife, Spanien

E-mail: puertocruz@turistkyrkan.org
Tel: Teamledare Marianne Andreas +46 737 480 606

Gott Nytt År 2021

Skandinaviska Turistkyrkans Puerto de la Cruz team, Marianne, Christer, Gunilla, Berit och Gunnar hälsar från ett vintrigt Sverige.

Pandemin har denna säsong inneburit att verksamheten har fått vara vilande. På Teneriffa råder alltjämt stränga restriktioner.  Det är utegångsförbud mellan 22-06 och munskydd är obligatoriskt överallt. I Sverige gäller också restriktioner för att begränsa smittspridning  De närmaste veckorna kommer att visa om smittspridningen minskar.  Ljuset i tunneln är att vaccin är framtaget och att vaccinering sker överallt i Europa.

Vi håller alltjämt möjligheten öppen för att under mars och april bedriva en begränsad verksamhet i Turistkyrkan i Puerto de la Cruz. Vi återkommer om detta.

Vi är tacksamma för stöd, såväl med tankar och förböner som med ekonomi. Tack för julgåvor i december. Kostnader för fastigheten, el, vatten och andra löpande utgifter kommer vi inte ifrån. Vill du ge en gåva och specifikt stötta omkostnaderna i Puerto de la Cruz använda Puertos swishkonto 123 648 36 48 eller skriv Puerto-stöd när du använder bankkonto BG 5163-8062

Vi har fått flera förfrågningar om säsongstarten i höst och hoppas innerligt att det kommer att bli "som vanligt" med säsongstart i mitten av oktober.

Ett bärande bibelord genom denna pandemin har för mej varit ett ord från profeten Jesaja. Det citeras också i Matt. 12:20.

"Ett brutet rör skall han icke sönderkrossa, och en tynande veke ska han icke utsläcka; han skall i trofasthet utbreda rätten. Hans namn ska ge folket hopp."

Även om vi upplever oro och vemod över situationen i världen så finns det ett bärande hopp i Guds trofasthet. Vi får be om Guds kraft och ljus i denna vår tid.

Tack för att du finns med och stöttar Skandinaviska Turistkyrkan även detta nya år 2021!

Vi är med på

Facebook livesändningar