Puerto de la Cruz

"Den gröna smaragden" kallas stan som ligger på norra Teneriffa, med prunkande trädgårdar och stora bananplantager. En stad med gamla anor och typisk spansk bebyggelse i de centrala delarna men också moderna hotell av hög standard. Puerto de la Cruz erbjuder en lugn och avslappnad miljö med tillgång till badstränder, restauranger och olika fritidsaktiviteter som t.ex bergsvandringar.

Granne med Posten och Busstationen, ligger den vackra Turistkyrkan som byggdes 1980 och är en kyrka, inte bara för skandinaver, utan även för fyra andra språkgrupper. Med sitt centrala läge är det en plats där man samlas för gemenskap och andlig uppbyggelse.

Vi kan erbjuda:

• programkvällar med varierat innehåll
  • kaffe med hembakat, sopplunch
  • trivsam gemenskap med nya och gamla vänner
  • litteraturhörna
  • WiFi

Turistkyrkan vill vara en mötes-, vilo- och gudstjänstplats där man får möjlighet att upptäcka eller bekräfta sin tro.

Team Puerto De La Cruz

Välkommen till Skandinaviska Turistkyrkan!
Fr.v. Berit, Gunilla, Marianne, Margareta, Gunnar, Ingvar, Christer

Här presenterar vi våra aktuella aktiviteter.
Klicka här >>

Skandinaviska Turistkyrkan
Calle Jilguero 10
384 00  Puerto de la Cruz
Tenerife, Spanien

E-mail: puertocruz@turistkyrkan.org
Tel: Teamledare Marianne Andreas +46 737 480 606

Aktuellt angående Coronaviruset på Teneriffa

De nya restriktionerna i hela Spanien gör att Skandinaviska Turistkyrkan i Puerto de la Cruz måste stänga verksamheten måndagen 16 mars och under 14 dgr framåt. Beslut har därför fattats att Skandinaviska Turistkyrkan i Puerto de la Cruz avslutar säsongen i och med gudstjänsten den 15 mars.

Vi tackar alla Turistkyrkans vänner för denna säsong. Tack för besök, stöd, uppmuntran och bön för Turistkyrkans arbete. Tack för alla bidrag till stolprojektet som nu är i hamn. Välkomna till samlingar nästa säsong på sittvänliga, funktionella stolar. Vi ser fram emot en ny säsong i höst.

Nu får vi samlas i bön för både land och folk. Vi ber att coronavirus ska bemästras och att smittspridningen ska minska.

Vi vet att Guds omsorg står fast om än allt annat vacklar.

På återseende hälsar
Marianne, Christer, Gunilla, Berit och Gunnar

Inget kommer att vara som vanligt detta år 2020. Länder öppnar sakta upp men risk för en andra våg av viruset är påtaglig. Pandemier tar tid. I Sverige gäller Folkhälsomyndighetens rekommendation om social distansering året ut. Planeringen för Turistkyrkan i Puerto de la Cruz är att öppna upp igen första veckan i januari 2021.

Vi är med på

Facebook livesändningar