Puerto de la Cruz

"Den gröna smaragden" kallas stan som ligger på norra Teneriffa, med prunkande trädgårdar och stora bananplantager. En stad med gamla anor och typisk spansk bebyggelse i de centrala delarna men också moderna hotell av hög standard. Puerto de la Cruz erbjuder en lugn och avslappnad miljö med tillgång till badstränder, restauranger och olika fritidsaktiviteter som t.ex bergsvandringar.

Granne med Posten och Busstationen, ligger den vackra Turistkyrkan som byggdes 1980 och är en kyrka, inte bara för skandinaver, utan även för fyra andra språkgrupper. Med sitt centrala läge är det en plats där man samlas för gemenskap och andlig uppbyggelse.

Vi kan erbjuda:

• programkvällar med varierat innehåll
  • kaffe med hembakat, sopplunch
  • trivsam gemenskap med nya och gamla vänner
  • litteraturhörna
  • WiFi

Turistkyrkan vill vara en mötes-, vilo- och gudstjänstplats där man får möjlighet att upptäcka eller bekräfta sin tro.

Team Puerto De La Cruz

Välkommen till Skandinaviska Turistkyrkan!
Fr.v. Berit, Gunilla, Marianne, Margareta, Gunnar, Ingvar, Christer

Här presenterar vi våra aktuella aktiviteter.
Klicka här >>

Säsongsstart!

Caféet öppnar med nybakade bullar och trevlig samvaro. Välkomna!
2021-10-18
kl 10.30 - 13.00

Skandinaviska Turistkyrkan
Calle Jilguero 10
384 00  Puerto de la Cruz
Tenerife, Spanien

E-mail: puertocruz@turistkyrkan.org
Tel: Teamledare Marianne Andreas +46 737 480 606

Ljuset i tunneln....

Ja, nu ser vi ändå ljuset i tunneln. Vaccin är framtaget och vaccinering sker överallt i Europa. Planering för säsongstart hösten 2021 pågår.  Säsongsstart i Puerto de la Cruz blir i mitten av oktober 2021.Det blir en mjukstart med caféverksamhet.
Teamet består även denna säsong av Marianne och Christer Andreas, Berit och Gunnar Fhager samt Gunilla Andersson.

Vi hoppas på många glada återseende i höst och att turister åter hittar vägen till vackra Turistkyrkan.

Nu ha vi firat Pingst och blivit påminda om Hjälparen, den Heliga Andan som alltid finns för att bistå, leda och hjälpa oss i tiden.

Vi är tacksamma för stöd, såväl med tankar och förböner som med ekonomi. Kostnader för fastigheten, el, vatten och andra löpande utgifter upphör inte. Kan och vill du ge en gåva och specifikt stötta omkostnaderna i Puerto de la Cruz använda Puertos swishkonto 123 648 36 48 eller skriv Puerto-stöd när du använder bankkonto BG 5163-8062

Du når oss också via facebook :

Tack för att du finns med och stöttar Skandinaviska Turistkyrkan 2021!

Vi är med på

Facebook livesändningar