Puerto de la Cruz

"Den gröna smaragden" kallas stan som ligger på norra Teneriffa, med prunkande trädgårdar och stora bananplantager. En stad med gamla anor och typisk spansk bebyggelse i de centrala delarna men också moderna hotell av hög standard. Puerto de la Cruz erbjuder en lugn och avslappnad miljö med tillgång till badstränder, restauranger och olika fritidsaktiviteter som t.ex bergsvandringar.

Granne med Posten och Busstationen, ligger den vackra Turistkyrkan som byggdes 1980 och är en kyrka, inte bara för skandinaver, utan även för fyra andra språkgrupper. Med sitt centrala läge är det en plats där man samlas för gemenskap och andlig uppbyggelse.

Vi kan erbjuda:

• programkvällar med varierat innehåll
  • kaffe med hembakat, sopplunch
  • trivsam gemenskap med nya och gamla vänner
  • litteraturhörna
  • WiFi

Turistkyrkan vill vara en mötes-, vilo- och gudstjänstplats där man får möjlighet att upptäcka eller bekräfta sin tro.

Team Puerto De La Cruz

Välkommen till Skandinaviska Turistkyrkan!
Fr.v. Berit, Gunilla, Marianne, Margareta, Gunnar, Ingvar, Christer

Här presenterar vi våra aktuella aktiviteter.
Klicka här >>

Säsongsstart!

Gudstjänst med kyrkkaffe! Välkomna!
2021-10-17
kl 10.00 - 11.30

Skandinaviska Turistkyrkan
Calle Jilguero 10
384 00  Puerto de la Cruz
Tenerife, Spanien

E-mail: puertocruz@turistkyrkan.org
Tel: Teamledare Marianne Andreas +46 737 480 606

En Välsignad Påskhelg 2021

Skandinaviska Turistkyrkans Puerto de la Cruz team, Marianne, Christer, Gunilla, Berit och Gunnar önskar en god och välsignad påskhelg

Pandemin har denna säsong inneburit att verksamheten har fått vara vilande. På Teneriffa råder alltjämt stränga restriktioner.  Det är utegångsförbud mellan 22-06 och munskydd är obligatoriskt överallt. I Sverige gäller också restriktioner för att begränsa smittspridning.

Vi har fått acceptera en vilande säsong 2020-2021.

Nu ser vi ändå ljuset i tunneln. Vaccin är framtaget och vaccinering sker överallt i Europa. Planering för säsongstart hösten 2021 pågår.  Säsongsstart i Puerto de la Cruz blir söndagen den 17 oktober 2021. Då är teamet på plats och vi hoppas på många glada återseende och att turister åter hittar vägen till vackra Turistkyrkan.

Vi är tacksamma för stöd, såväl med tankar och förböner som med ekonomi. Kostnader för fastigheten, el, vatten och andra löpande utgifter upphör inte. Kan och vill du ge en gåva och specifikt stötta omkostnaderna i Puerto de la Cruz använda Puertos swishkonto 123 648 36 48 eller skriv Puerto-stöd när du använder bankkonto BG 5163-8062

Nu vill skicka en påskhälsning via facebook som du når genom att klicka på facebook här nedan.

Tack för att du finns med och stöttar Skandinaviska Turistkyrkan 2021!

Vi är med på

Facebook livesändningar