Puerto de la Cruz

"Den gröna smaragden" kallas stan som ligger på norra Teneriffa, med prunkande trädgårdar och stora bananplantager. En stad med gamla anor och typisk spansk bebyggelse i de centrala delarna men också moderna hotell av hög standard. Puerto de la Cruz erbjuder en lugn och avslappnad miljö med tillgång till badstränder, restauranger och olika fritidsaktiviteter som t.ex bergsvandringar.

Granne med Posten och Busstationen, ligger den vackra Turistkyrkan som byggdes 1980 och är en kyrka, inte bara för skandinaver, utan även för fyra andra språkgrupper. Med sitt centrala läge är det en plats där man samlas för gemenskap och andlig uppbyggelse.

Vi kan erbjuda:

• programkvällar med varierat innehåll
  • kaffe med hembakat, sopplunch
  • trivsam gemenskap med nya och gamla vänner
  • litteraturhörna
  • WiFi

Turistkyrkan vill vara en mötes-, vilo- och gudstjänstplats där man får möjlighet att upptäcka eller bekräfta sin tro.

Team Turistkyrkan Puerto de la Cruz

Välkommen till Skandinaviska Turistkyrkan!
Fr.v. Gunnar och Berit Fhager, Gunilla Andersson, Marianne och Christer Andréas

Här presenterar vi våra aktuella aktiviteter.
Klicka här >>

Skandinaviska Turistkyrkan
Calle Jilguero 10
384 00  Puerto de la Cruz
Tenerife, Spanien

E-mail: puertocruz@turistkyrkan.org
Tel: Teamledare Marianne Andreas +46 737 480 606

Anslagstavla / Oppslagstavle

Kära vänner och gäster som följer och stöder Turistkyrkan.

Året börjar med en ökad smittspridning på Kanarieöarna liksom i övriga världen. Det har på Teneriffa beslutats att höja risknivån för Covid19 till nivå 4 , måndagen den 10 januari. Det innebär ökad kontroll på aktiviteter som genomförs inomhus.

Teamet har därför beslutat att inte starta upp ordinarie verksamheter ännu. Caféet som är en viktig mötesplats kommer däremot att ha öppet som vanligt hela nästa vecka förutom tisdag och söndag. Kaffe och nybakade bullar serveras i glashuset och den öppna bakre altanen. De närmaste veckorna finns det också möjlighet att gå med på söndags-vandring. Information finns och anmälan görs i Turistkyrkans café. Gudstjänster, kvällsprogram och soppluncher hoppas vi kunna starta upp i slutet av januari.

I denna märkliga tid är det viktigt att fortsätta stödja Turistkyrkans arbete med såväl förbön som ekonomiskt stöd. Gåvor tas tacksamt emot. Ange "Puerto de la Cruz- stöd" när du använder bankkonto BG 5163-8062 eller swishkonto 123 648 36 48.

Du når oss också via facebook :

Tack för att du finns med och stöttar Skandinaviska Turistkyrkan 2022!

Vi är med på

Facebook livesändningar