Julhälsning!

Kära vänner och understödjare!

Så fort tiden går. Nu är vi snart framme vid jul. Vi vill skicka en glad och tacksam julhälsning till er, vänner i världen, som besöker, stöder och uppmuntrar arbetet i Turistkyrkan.

Tredje advent var det gemensam gudstjänst för de fem språkgrupper som annars firar gudstjänst vid olika tidpunkter i Turistkyrkan  Alla kyrkans sittplatser fylldes och lilla salen fick också användas. Texten Mark 1:14-15 tolkades av de fyra pastorerna och varje predikan visades översatt till resp. språk. Det blev en underbar gemensam sång där en vers fanns på resp. språk. Var och en inbjöds att be Herrens bön på sitt eget språk. "Fader Vår" sjöngs sedan som en stark solosång. Det blev en gudstjänst med mäktig känsla av Gudsnärvaro och samhörighet.

Till kyrkkaffe hade varje grupp tagit med sig någon specialitet från sitt hemland.Det räckte och blev över!

Varje termin firas en internationell gudstjänst. Pastorer och musiker möts en månad i förväg och planerar. Det är ett grannlaga arbete att väva samman en gemensam gudstjänst. För att skapa delaktighet översätts sång och tal till de fem språken, spanska, engelska, tyska, finska och svenska. Resultatet av förberedelse i bön och planering blev även i år en stor och glad gudstjänst.

Vi är glada över att samarbetet med de andra språkgrupperna fungerar så väl.

Höstens team har också fungerat synnerligen väl tillsammans. Maggan och Ingvar Alnervik har med entusiasm och energi axlat teamarbete. Maggans smörgåsar, bullar och bakverk har gått åt som smör i solsken. Ingvar har sett till att allt det praktiska fungerat i kyrkan och varit en god vandringsledare. Ingvars varma sätt att leda gudstjänst och fånga in gäster (särskilt sina kusiner) till kvällar med livsberättelser har uppskattas. Vi tackar dem för deras helhjärtade insats denna höst.

Berit och Gunnar Fhager välkomnas tillbaka som team-medarbetare i vårens arbete. Nyårsbön firas som brukligt med samkväm och andakt i kyrkan 22.30. Vid midnatt slår Gunnar in det nya året på kyrkans tak och det går att beskåda fyrverkerierna över Orotava-dalen och Puerto de la Cruz.

Inför det nya året finns förhoppning om enhetlig möblering inne i kyrksal och lilla salen. För att lättare kunna möblera om till olika aktiviteter undersöks möjligheten att ersätta de rosa stolarna och bänkarna med samma stolt som finns i lilla salen. Vi startar upp en insamling för detta ändamål nu till jul och om allt är rätt så blir det lätt.  Vill du vara med och bidra till detta så är det fantastiskt!

Skriv gärna ”Bidrag till stol” eller JULGÅVA.

Tack vänner för alla glada tillrop och varma förböner!

Vi får många bevis på att Turistkyrkan fyller en viktig funktion här på Teneriffa.

Det är en oas, en mötesplats, en växtplats och en gudstjänstplats.

Det är en plats för gemenskap

Det är en plats att finna Gud, att finna en tro som håller och bär.

God Julhelg och ett Välsignat Gott Nytt År!

Marianne Andréas

pastor och teamledare

Stöd vårt arbete

Vill du vara med och stödja Turistkyrkans arbete så kom och hälsa på, skriv ett brev, be en bön, ge en gåva.

Nya swish-numret till Turistkyrkan i Puerto de la Cruz är 123 648 36 48.

Plusgiro är 50 06 21-8, ange Puerto de la Cruz.

Tack för att du är med och uppmuntrar arbetet!

Gudstjänst

Söndagar kl 10-11 möts vi till gudstjänst och därefter samlas vi i Glashuset för kyrkfika. Första söndagen i varje månad avslutas gudstjänsten med nattvardsfirande.

"Go` kväll"

Onsdag och lördag kl 19 är Du välkommen till en samling med varierat innehåll. Föredrag, "livsberättelser" och intervjuer blandas med mycket sång och musik. Efter samlingen fortsätter gemenskapen vid fikaborden.

Högst personligt

Vårt samtalsrum är öppet för Dig som känner behov av någon som lyssnar och vill föra ett lågmält samtal. Kontakta någon i teamet. Vår pastor har tystnadsplikt.

Morgonbön i kyrkan

Välkommen till morgonbön i Turistkyrkan, onsdagar kl 09.30. En stund av bibelläsning, bön och stillhet.

Serverat....

Måndag-onsdag och fredag-lördag mellan 10.30-13 är kaffebordet dukat. Kaffe, the och hembakat kan du njuta av medan du läser tidningen, samtalar med goda vänner eller kollar dina email och annat på Internet via vår WiFi. Är du läshungrig finns det litteratur att låna i biblioteket.

Torsdag mellan 12.00-14.30 serveras grönsakssoppa/ärtsoppa med pannkaka.

Dockor för UNICEF

Även denna säsongen kommer vi på onsdag förmiddagar att tillverka tygdockor till förmån för UNICEFs vaccinationsprojekt för barn i u-länder.
Välkommen att dela gemenskap och göra en viktig insats för världens barn.

Vandringar i berg och dal

På fredagar planerar vi kortare eller längre vandringar i grupp. Vi reser med kollektivtrafiken till lämplig plats för att under några timmar vandra i härlig miljö. Deltagare tar med egen förtäring och betalar för bussen. En gåva till Turistkyrkans är vi tacksamma för.

Aktuell information om vandringarna hittar du på Turistkyrkans anslagstavla.

Veckoprogram

11.00-13.00 Docktillverkning för UNICEF

0.30-13.00 Café

09.30 Morgonbön i kyrkan

10.30-13.00 Café

19.00  "Go´kväll" med livsberättelser, sång och musik, Servering.

Sopplunch 12.00-14.30

10.30-13.00 Café
-"Vandring i berg och dal" se affischering vid kyrkan och info på
hemsidan.

10.30-13.00 Café
19.00 "Go´kväll" varierat innehåll. Servering.

10.00-11.00 Gudstjänst, efteråt kyrkfika i Glashuset.