Bibelstunden

Vi Säsongens första Bibelstund hölls i Oasen 24 okt av Anders Ekstedt och handlade om Kärlekens väg - När världen ser att vi älskar varandra ska alla förstå att vi är Guds barn. "Bär varandras bördor så uppfyller ni Kristi lag"

Carl-Olov Hultby ledde oss i sångerna Varje liten morgon ger han mod att vara vaken och Såsom Han har älskat och gett av sin kärlek.

31/10 talade Åke Svensson.

7/11 talade Mogens Nielsen om Guds kärlek som navet från vilket allt utgår. Vi läste Joh kap 15 om det förlorade fåret, myntet och sonen.

14/11 hade vi Brödsbrytelse tillsammans.

21/11 hade vi först en volontärssamling och sen talade Anders Ekstedt om Jesu vision - vår mission.

28/11 fick vi lyssna till Stig Jirenius som berättade  om sitt livs vånda att han inte fått se så många av sin vänner ta emot Jesus. Han tog några exempel från Bibeln där ”många” människor pga olika saker kom till tro men landade i detta: ” Om ni har kärlek till varandra ska ALLA förstå att ni är mina lärjungar.” 

5/12 var det så Carl-Olov Hultby som talade om Anden. ”Utan Jesus ingen Ande och utan Anden ingen Jesus.” 

12/12 fick vi igen lyssna till Carl-Olov Hultby som talade om att Jesus alltid har funnits. Han föddes som människa för 2000 år sedan men han har alltid funnits. Han var ingen stackare som fick ett tungt öde lagt på sig av Gud utan han gick med på att komma hit och dö för vår skull. Jesus avstod makten och han avstod sin egen vilja. Han längtar efter lärjungar som är beredda att avstå. Vi är kallade att avstå.
”Han som var rik blev fattig för er skull för att ni som var fattiga skulle bli rika genom hans fattigdom.” Vi sjöng Han kommer från eviga fröjder. 
19/12 läste Anders Ekstedt från Sakarja 9: 9. Se din konung kommer - 1. till Israel 2. Till dig 3. Tillbaka i tidens avslutning.

 Tillbaka
 
© Skandinaviska Turistkyrkan